Petrecerea unui sejur de poveste în
zona turistică Valea Avrigului

Valea Avrigului este destinația perfectă pentru turiștii care caută o oază de liniște într-un mediu în care natura își face simțită prezența constant, iar aerul curat nu se compară cu nici o altă terapie pentru o viață sănătoasă.

“Situată la poalele Munților Făgăraș și ferită de zgomotul cotidian, Valea Avrigului reprezintă locul ideal atunci când ne dorim să evadăm și să schimbăm rutina de zi cu zi cu un sejur care să ne încarce bateriile.”

Tocmai pentru a te putea bucura și profita la maxim de potențialul zonei, îți vom prezenta în articolul ce urmează câțiva pași esențiali. 

Alegeți cazarea în funcție de serviciile pe care ți le dorești.

Datorită faptului că Valea Avrigului dispune de o gamă variată de unități de cazare, acestea variind de la cabane la pensiuni de 4 margarete, te sfătuim să alegi locul în care dorești să-ți petreci sejurul ținând cont de serviciile și dotările de care vrei să beneficiezi odată ajuns aici.

Dăcă îți place intimitatea și nu vrei să te intersectezi cu alți turiști fie la micul de jun sau pe holurile pensiunii, poți alege să-ți rezervi o cabană sau o casă de vacanță doar pentru tine și pentru cei cu care dorești să-ți petreci vacanța. Există foarte multe cabane rustice și case de vacanță primitoare care îți pot satisface această dorință.

În schimb, dacă îți dorești ca totul să fie inclus într-un pachet care să acopere atât cazarea cât și mesele, iar tu să nu trebuiască să-ți faci griji pentru nimic, își recomandăm să-ți rezervi camerele la o pensiune, acolo unde personalul amabil va avea grijă să te simți 100% ca în vacanță!

Dacă dorești să te bucuri de o tură călare, un traseu ghidat pe o bicicletă electrică sau cu ATV-ul, ai grijă să-ți rezervi locul cu cel puțin o zi înainte de sosire.

Începând cu luna aprilie, zona aduce turiștilor și alte posibilități de petrecere a timpului liber în natură. Și aici ne referim mai exact la ture organizate de către Transylvania E-Bike Tours, în cadrul cărora turiștii au posibilitatea să decopere zona și frumusețea locului pedalând, fiind ghidați pe tot parcursul traseului.

Bicicletele sunt electrice, lucru care înseamnă că nu vei depune chiar același nivel de efort ca în cazul unei biciclete normale și vei putea acorda mai multă atenție locurilor menite a fi descoperite.

Echipează-te corespunzător

Să nu uităm că vorbim despre un sejur în natură așa că este foarte important cum ne alegem echipamentul și mai ales tipul de încălțăminte. Sfatul nostru este să renunți la îmbrăcămintea office și să alegi o pereche de adidași în schimb.

Odată ajuns aici, poți alege să-ți petreci o zi sau două pe munte, Valea Avrigului fiind punct de plecare pentru numeroase trasee montane. Așa că, nu uita să adaugi la bagaj și echipamentul corespunzător unei astfel de expediții.

Explorează zona

Recomandarea noastră este să iei potecile le pas. Astfel, ai șansa să descoperi pe cont propriu fauna și flora specifice zonei. Îți garantăm că este terapia perfectă pentru alungarea stresului! 

Fii atent ! S-ar putea totuși ca pe drum să te întâlnești cu locuitorii zonei (și nu ne referim la oameni).

WhatsApp Image 2021-01-21 at 21.32.00
WhatsApp Image 2021-01-21 at 21.32.00 (1)
WhatsApp Image 2021-01-21 at 21.49.31

Anterioară
Următoare

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să-ți planifici mai ușor următoare evadare în natură! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
ro_RORomână