Tu unde mergi toamna aceasta?

Dacă vara te-a lăsat nostalgic și cu gândul la vacanță, noi îți propunem o escapadă în natură, fără nisip de data aceasta, dar cu activități ce sigur îți vor încărca bateriile.

Cover Vale

Unde mergem toamna aceasta?

Credem că avem răspunsul atât pentru adulți cât și pentru copii, tocmai de aceea numim Valea Avrigului, o “zonă destinată petrecerii timpului liber în familie”.

Da, Valea Avrigului. Nu foarte multă lume a auzit sau a avut prilejul, sau curiozitatea, să viziteze această zonă pentru simplul fapt că nu este atât de mediatizată la nivel național. Totuși, asta nu înseamnă că nu concurează în ceea ce privește frumusețea și unicitatea cu alte destinații turistice din România. Ce caracterizează cel mai bine Zona turistică Valea Avrigului? Nu ne-a fost foarte greu să venim cu un răspuns atunci când am fost întrebați de către cei mai curioși dintre cei care „ne-au călcat pragul”.

Răspunsul nostru a fost – simplitatea, sentimentul de întoarcere la origini și de conectare cu natura și cu tine însuți. Am mai putea adăuga la această descriere, un loc al mediației și păcii interioare pe care o poți atinge atunci când te așezi pe un buștean, inspiri aer curat de munte și simți cum te cuprinde un sentiment de liniște și relaxare. Cam acesta este efectul pe care natura îl are asupra omului în general, deci nu vorbim despre fenomene paranormale.

Acum că ți-am prezentat pe scurt ce este această Vale a Avrigului (uitasem să menționăm că se află la doar 25 de km de pitorescul Sibiu),  putem trece mai departe. Și anume la “ce fac acolo?”, “unde mă cazez?”, sau “care sunt activitățile outdoor destinate copiiilor ?”

Unde ne cazăm?

Când vine vorba de cazare, putem spune că opțiunile variază în funcție de preferințe (alte turistului, nu ale noastre). Tocmai de aceea, nu ne place să recomandăm, ci să lăsăm la liberul arbitru alegerea căminul fie pentru 2 nopți, 7 sau o lună de zile. Pe site-ul nostru www.valeaavrigului.com găsești pensiunile, casele de vacanță și cabanele cele mai îndrăgite de către vizitatorii noștri.

Cât costă o noapte de cazare în Zona Turistică Valea Avrigului? În general tariful pleacă de la 150-200 de lei/noapte și poate ajunge până la 300-350 lei/noapte dacă vorbim și de mic dejun sau alte mese incluse.

Ce facem acolo?

Acum că știi și care ar fi bugetul alocat cazării, putem trece la posibilitățile de petrecere a timpului liber(în natură) odată ajuns aici. Mai pe scurt “ce fac acolo?”. O întrebare destul de justă. Având în vedere că ne aflăm într-o regiune “încă sălbatică” cum ne place să o numim, fără spații comerciale, cu un singur magazin unde găsim strictul esențial, actorul principal este natura. Da, toate activitățile se învârt în jurul ei. Așadar, o să îți prezentăm ce poți face în natură:

  1. Un prim lucru ar fi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, să îți faci prieteni noi.

Despre cine vorbim? Vorbim despre minunatele necuvântătoare care stau pe lângă om de mai bine de 6000 de ani. Caii, aceste nobile animale care nu servesc doar la scopul definit încă din cele mai vechi timpuri dar și la starea noastră de bine (pentru că sunt niște terapeuți absolut minunați), pot deveni extrem de prietenoși cu cei care doresc să-i cunoască. Vorbim desigur de căluți antrenați și foarte bine pregătiți pentru întâlnirea cu cei cuvântători și mai ales cu copiii. Într-un peisaj colorat în nuanțe de portocaliu și maro (specifice acestui anotimp), o plimbare în natură, pe cal, este ca o terapie pentru suflet și poate deveni o experiență extrem de emoționantă. Găsești mai multe despre acest subiect în articolul anterior unde ți-am prezentat și centrele de echitație din zonă.

  1. Profitând în continuare de faptul că toamna are un farmec aparte, vă prezentăm cea mai des întâlnită activitate într-o zonă de munte – faimoasele drumeții în natură.

Ce poate fi mai frumos și mai relaxant decât o plimbare, lungă sau scurtă, prin pădure, o sesiune foto (există numeroase locuri “instagramabile”aici) sau chiar  un traseu montan? Dacă vii în Zona Turistică Valea Avrigului trebuie să știi că te afli la poalele munților (Făgăraș) iar temperaturile și vremea, în special toamna, sunt foarte schimbătoare. Prin urmare, împachetarea unei pelerine de ploaie poate fi cea mai bună alegere vestimentară.

  1. Gustă din preparatele de sezon!

În drumeția ta, fă un mică popas la pensiunile cu restaurat din zonă (cu specific tradițional) și încearcă preparatele de sezon. Zacusca sau murăturile, dulceața de casă și plăcintele “ca la mama acasă” îți vor aduce aminte de gustul copilăriei.

Care sunt activitățile destinate copiiilor?

Așa cum am spus mai sus, o ședință de călărie poate fi o experiență inedită atât pentru părinți cât și pentru copii. Aceasta ar reprezenta prilejul perfect pentru a-i încuraja pe cei mici să-și descopere pasiunea pentru echiație și să creeze o legătură specială cu aceste animale. Mai mult, o activitate de acest gen este metoda ideală prin care se pot dezlipi de gadget-uri pentru o experiență reală și benefică pentru starea lor de bine.

O plimbare în natură poate însemna și o mini-lecție de biologie pentru cei mici. Copiii pot învăța despre fauna și flora specifice acestei regiuni, pot vizita ferma de cerbi, sau pot învăța cum să se orienteze în pădure.

P.S. Urmează un articol în care vom vorbi despre cum să ne pregătim pentru prima ședință de echitație și care sunt beneficiile acestui sport. So, stay tuned!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu
ro_RORomână